Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Gesztenyés – almás süti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
40.00 dkg liszt
2.00 dl langyos tej
6.00 dkg margarin
10.00 dkg cukor
1.00 csipet
2.00 db tojássárgája
3.00 g alma
25.00 dkg gesztenyepüré
4.00 ek tej
2.00 ek cukor
1.00 tk őrölt fahéj
2.50 dkg élesztő

Gesztenyés – almás süti

  • 75 perc
  • Személyek 8
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A tésztához a langyos tejben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és egy kanál lisztet, majd hagyjuk felfutni. A maradék lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját hozzáadva megdagasztjuk. Gőzpárolóban (vagy meleg helyen) megkelesztjük a tésztát, majd 12 kis gombócot készítünk belőle. A töltelékhez a gesztenyepürét a tejjel összekeverjük. A megmosott almát cikkekre vágjuk, a fahéjat a cukorral elkeverjük, majd megszórjuk az almaszeleteket. A tésztadarabokat egymástól elég távolságra egy tepsire helyezzük, majd ellapítjuk őket, és mindegyik közepére teszünk egy gombóc gesztenyepürét és 2 cikk fahéjas almát. Hagyjuk kelni még egy keveset, majd 180 °C-on aranybarnára sütjük. A végén szórjuk meg porcukorral.

miele01

previous
Grillezett Angus marhaszelet
next
Galambsült gombával
previous
Grillezett Angus marhaszelet
next
Galambsült gombával

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.