Tegyünk fel 1:1 arányban olajat és vizet forrni sóval és cukorral. Ha felforrt, keverjük bele a lisztet, és hevítsük tovább folyamatos keverés mellett, míg el nem válik az edény oldalától. Ekkor robotgép segítségével egyenként keverjük bele a tojásokat, és keverjük simára a masszát. Nyomózsák segítségéve, szilikonos sütőpapírra dresszírozzunk kb. 15 cm hosszú csíkokat. Előmelegített 180-200 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt süssük egyenletesen aranybarnára. A kihűlt fánkokat mártsuk ki kávéval színezett fondanttal, majd vágjuk le a felső harmadukat, hogy “”kalapjuk”” legyen. A krémhez keverjük csomómentesre a tojássárgáját, a lisztet, a keményítőt, a vaníliát 200 ml tejjel, ez lesz a sűrítő anyag. A maradék 800 ml tejet forraljuk fel. A forró tejből kb. 200 ml-t keverjünk a sűrítő anyaghoz. Ezt a folyamatot nevezzük hőkiegyenlítésnek. Ezután a sűrítő anyagot folyamatos keverés mellett csurgassuk a forrásban lévő tejhez és az egészet főzzük tovább, míg el nem kezd fényesedni. Közben habosítsuk ki a tojásfehérjét a cukorral és a sóval, végül keverjük össze a lefőzött anyagot a tojáshabbal. A forró krémeshabot töltsük nyomózsákba, és dresszírozzuk a fánkokba. Ha kihűlt a krémes hab, dresszírozzunk a tetejére kávés tejszínhabot. Végül tegyük vissza a tetejére a levágott kalapját.”