Olvasó üzemmód
2 0
Add to Meal Plan
Csokoládé ganache

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
200.00 g étccsokoládé apróra törve
200.00 ml állati tejszín (30% zsírtartalommal)

Csokoládé ganache

Tulajdonságok:
  • Gluténmentes
Konyha:
  • 10 perc
  • Személyek 1
  • Easy

Ingredients

Leírás

Share

Csoki ganache recept

Az elkészítése roppant egyszerű. A tejszínt forraljuk fel, majd adjuk hozzá a csokoládét. Nagyon fontos, hogy a lehető legkevesebb levegőt, azaz buborékot keverjük bele, mert az meglátszik majd az áthúzott sütemény felületén. Ehhez a következőképpen járjunk el. A csokoládét tegyük egy vékony magas falú edénybe. Legjobb a botmixerhez tartozó edényzet. A forró tejszínt öntsük a csokoládéra, és hagyjuk 1-2 percig állni, míg megolvad a csokoládé. Ez után merítsük bele a botmixert és kapcsoljuk be. Vigyázzunk, hogy ne emelgessük a botmixert, nehogy levegőt “pumpáljunk” a ganache-ba. Csak addig keverjük, míg sima csomómentes nem lesz.

Az elkészült bevonónkat langyos állapotban tudjuk használni. Forró állapotban soha ne öntsük a tortánkra, süteményünkre, mert megolvaszthatja azt.

Csoki ganache arányok

Figyelem! Az elkészült csoki ganache sűrűsége változó lehet, mert befolyásolja a tejszín minősége és a csokoládé szárazanyag tartalma is. Ezért mielőtt használnánk, a langyos állapotában ellenőrizzük a következőképpen. Mártsunk bele egy fakanalat, vagy habkártyát, és húzzunk bele egy vonalat az ujjunkkal. Ha a kapott csík megmarad, nem folyik össze a bevonó, akkor az állaga megfelelő. Ha nem megfelelő, korrigálhatjuk. Ha nem eléggé folyékony, önthető, akkor keverjünk bele még forralt tejszínt. Ha túl híg, keverjünk bele olvasztott csokoládét. Az elkészítés megtekinthetjük ebben a videóreceptben.

Ganache elkészítési tipp

A bevonó: Ha azt szeretnénk, hogy a ganache bevonatunk tartósabban fényes maradjon, akkor keverjünk bele egy diónyi glükózszirupot.

Tejcsokoládés ganache

Csoki ganache: Az elkészítése ugyanaz mint az étcsokoládésnak, csak az arányok változnak. 200 ml tejszín 300 g tejcsokoládé Az elkészítést megtekinthetjük ebben a videóreceptben: Karamell ganache 100 g cukor, 400 g tejszín forralva, 400 g fehércsokoládé olvasztva

miele01

previous
Szendvics marhafartővel
next
Flódnis bejgli
previous
Szendvics marhafartővel
next
Flódnis bejgli

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.