Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Flódnis bejgli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 db narancs reszelt héja
1.00 db citrom reszelt héja
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje
100.00 g mangalicazsír
160.00 g vaj
2.00 g
50.00 g porcukor
520.00 g liszt
10.00 g élesztő
100.00 ml tej
1.00 dl fehérbor
2.00 db zöldalma
30.00 g zsemlemorzsa
210.00 g darált mák vagy dió
1.00 marék mazsola
1.00 g fahéj
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje
1.00 db narancs reszelt héja
1.00 db citrom reszelt héja
125.00 g cukor
120.00 ml víz
3.00 db tojás

Flódnis bejgli

Konyha:
  • 100 perc
  • Személyek 8

Ingredients

Leírás

Share

Mák és diótöltelék Keverjük össze a zsemlemorzsával a mákot vagy a diót. Az összes többi anyagot forraljuk fel, majd öntsük le vele a szárazanyagokat (mák/dió, morzsa) és keverjük össze. Kihűlés után mérjünk belőle 120 g-os darabokat. Ezt a tölteléket készítsük el egyszer dióval, egyszer pedig mákkal. Almatöltelék Az almákat hámozzuk meg és uborkareszelőn vágjuk szeletekre, majd áztassuk meg forrásban lévő fehérborban. Hagyjuk kihűlni az almaszeleteket. Tészta Az összes alapanyagot érdemes előhűteni a tészta készítése előtt. A tejet, a tojássárgáját, a vaníliarúd kikapart belsejét és az élesztőt csomómentesen elkeverjük és félretesszük, de nem szükséges felfuttatnunk. A lisztet és a porcukrot összeszitáljuk. Belekeverjük a sót, a reszelt citromot és a narancshéjat, majd elmorzsoljuk a vajjal és a zsírral. Végül összegyúrjuk a tejes résszel. Ügyeljünk rá, hogy gyors és minél kevesebb mozdulattal dolgozzunk, mert a kezünk melegétől kiolvadhatnak a zsiradékok, ez pedig árt a tészta szerkezetének. Amint a tészta összeállt, osszuk 4 db 245g-os részre majd felgömbölyítve és letakarva pihentessük a hűtőben. A lehűlt tésztákat nyújtsuk ki kb. 20×25 cm-es téglalapokká. A tölteléket úgy oszlassuk el rajtuk, hogy a tészta minden oldalon 1 cm-rel szélesebb legyen. Az egyik felére diótölteléket, a másikra máktölteléket terítsünk, majd pakoljuk rá a kihűlt almaszeleteket. A tészta két szélét hajtsuk befelé. Majd tekerjük fel a bejgliket buborékmentesen. Kenjük le a bejgliket 2 db tojás sárgája és egy darab egész tojás keverékével. Majd tegyük hűvös, száraz helyre pihenni, míg meg nem szárad rajta a tojás. Ekkor kenjük meg tojásfehérjével vékonyan és ezt is hagyjuk rászáradni. Ha megszáradt, szurkáljuk meg és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt süssük készre. Kisülés után formázzuk meg óvatosan a rudakat. A hűvös, száraz helyen tárolt bejgli 30 napig eltartható, de frissen az igazi.

miele01

previous
Csokoládé ganache
next
Epres mascarpones sütemény
previous
Csokoládé ganache
next
Epres mascarpones sütemény

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.