Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Epres-levendulás francia desszert

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
200.00 ml Tejszín
20.00 g cukor
1.00 db citrom reszelt héja
1.00 tk levendulavirág
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje
7.00 db lapzselatin
3.00 db tojás
1.00 db citrom leve
100.00 g cukor
150.00 g fehércsokoládé
200.00 g felvert tejszín
400.00 g eper

Epres-levendulás francia desszert

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 8

Ingredients

Leírás

Share


A levendulakrémhez a 200 ml tejszínt a 20 g cukorral, a citromhéjjal és a vaníliával felforraljuk, majd levesszük a főzőlapról, belekeverjük a levendulát és a beáztatott lapzselatinokat. Kicsit állni hagyjuk, majd az egészet leszűrjük. Félgömbformákba töltjük, majd betesszük a mélyhűtőbe. Az amarántos csokilapokhoz az olvasztott csokoládét vékonyan elkenjük szilikonos sütőpapíron és megszórjuk pattogatott amaránttal. Ha megdermedt felvágjuk a megfelelő méretűre. Ez lesz a desszert alsó lapja Az eper mousse-hoz az egész tojásokat elkezdjük habosítani, közben az epret és a cukrot felfőzzük 105 °C-osra, majd hozzácsurgatjuk a tojáshabhoz és kihűlésig habosítjuk. A fehércsokoládét fellazítjuk a tejszínhab felével, végül a többi összetevőt is hozzáadjuk, és lazán simára keverjük. A krémet a piramisformába öntjük, kb. a feléig. A közepébe helyezzük a kifagyasztott levendulás félgömböt, majd lezárjuk a csokilappal. Mélyhűtőben keményre dermesztjük. A kész desszertet áthúzhatjuk ganache-sal, vagy lefújhatjuk csokoládéval.

miele01

previous
Barnamártás
next
Ajvár
previous
Barnamártás
next
Ajvár

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.