Majorannás pulykatokány
Az apróra vágott hagymát a pálmaolajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a csíkokra vágott pulykamellet, és fehéredésig sütjük. Rászórjuk a fűszereket, felöntjük 1 dl vízzel, és puhára pároljuk. A keményítőt elkeverjük egy...
Narancsos céklasaláta mozzarella sajttal
Főzzük kb. 20 percig a céklát, öntsük le hideg vízzel, hámozzuk meg, majd vágjuk rudacskákra.Filézzük ki a narancsot.Tisztítsuk meg a...
Csokis-mandulás cipócska
A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük.A tojássárgákat a porcukorral krémesre keverjük, a rumot, a fahéjat és a szerecsendiót...
Spagetti kagylós raguval
A spagettit olívaolajos vízben megfőzzük, de nem törjük össze. Olívaolajon az összezúzott-összevágott fokhagymát megpirítjuk, majd ráöntjük a kagylókat – amiből kiszedtük a törötteket és a kinyíltakat. Ezeket nem használjuk fel....
Görög paradicsom
A paradicsomot mossuk meg, töröljük szárazra, keresztben vágjuk ketté, és a vágási felülettel felfelé helyezzük egy perforált aljú párolóedénybe. A fokhagymát hámozzuk meg, és vágjuk egész apróra, vagy nyomjuk át...
Ratatouille – Miele gőzpárolóban készült
A fűszerezett, darált sertéshúsból formázzunk kis gombócokat. A paprikát, padlizsánt, cukkinit, paradicsomot, hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Tegyük az...
Tepertős-szilvás papucs
A darált aszalt szilva és a baracklekvár kivételével az összetevőket gyúrjuk simára, majd letakarva hűtőben pihentessük 30 percet vagy akár...
Libamell gránátalmamártással, édesköménypürével
Az édesköményt egy kisebb fazékban az olívaolajon puhára dinszteljük, majd kicsit hagyjuk hűlni, és szitán átpasszírozzuk. Jobb íze lesz, ha...