Cikkek | Miele Főzőiskola

Cikkek

A Miele Scout RX1 robotporszívója  mindent megtalál
A Miele Scout RX1 robotporszívója mindent megtalál
2014. 10. 02.
Elképzelte már, milyen érzés lehet úgy hazaérkezni, hogy otthona ragyog a tisztaságtól, s mindezért semmit sem kell tennie? A Miele első robotporszívója, a Scout RX1 valóra váltja álmait! Az egyedülállóan erős akkumulátorral működő robotporszívó teljesen önállóan dolgozik - akkor is, ha senki nincs otthon.
 Tovább
Almaecet: főzéshez, takarításhoz, gyógyításhoz
Almaecet: főzéshez, takarításhoz, gyógyításhoz
2014. 09. 15.
Évszázadokkal ezelőtt az ecetet igen sokmindenhez használták a háztartásokban: savanyúságok készítéséhez, kávégép tisztításához, ablakmosáshoz, salátaöntethez, de gyomirtáshoz is. A leggyakrabban az almaecetet használták, tegyünk hát mi is így vele!
 Tovább
Milyen egy parfümséf?
2014. 09. 09.
Az illatok és ízek szerelmese. Akinek egy finom étel olyan élményt nyújt, mint egy felejthetetlen koncert, film vagy egy utazás. Aki szenvedélyesen főz és rajong az illatokért. Aki tudja, hogy illatok és ízek csodákat tehetnek velünk: ismeretlen tájakra röpíthetnek, régi emlékeket idézhetnek, ihletet adhatnak, vágyakat kelthetnek, melyek nélkül élni lehet.... de nem érdemes! E két érzékelés szinte elválaszthatatlan, nagyon jól tudják ezt a kulináris élvezetek hódolói - nekik született a Béterv. Étel és parfüm. Hogyan lesz egy illatból íz, vagy fűszerből parfüm? Bazsalikom, vanília, menta, levendula, citrom.... alapanyagok egy szakács és egy parfümkészítő számára.
 Tovább
Amikor nem lehet gyümölcsöt enni
2014. 09. 09.
A hazai gyümölcsözön tavasztól őszig boldogíthat bennünket. Vannak viszont, akik ilyenkor fokozódó, bizonytalan hasi tüneteik miatt, vagy már megállapított betegségük tudatában kénytelenek a gyümölcsöket az étrendjükből kihagyni. A gyümölcsök elfogyasztása utáni panaszok általában már kicsi gyermekkorban felütik a fejüket. A probléma általában a fruktóz (gyümölcscukor) felszívódásának vagy lebontásának zavarában keresendő. Bár a két eltérés kezelése hasonlóságot mutat, okaik és tüneteik különböznek egymástól.
 Tovább
5 ok, miért együnk zöldbabot
2014. 09. 09.
Nálunk a sárgahüvelyű, tőlünk nyugatabbra viszont inkább a zöldhüvelyű zöldbab fogy nagyobb mennyiségben. Akármelyiket szeretjük is, egy igen értékes alapanyaggal állunk szemben. A zöldbab, és a fejtett vagy szárazbab egy és ugyanazon növény, Európába Amerikából kerültek. Ma Franciaországban, Spanyolországban és Kínában termesztik a legnagyobb mennyiségben. Nálunk sokan termelik háztáji kertekben is, de elsősorban sárgahüvelyű fajtáját. Sokféleképpen elkészíthető, a magyar háziasszonyok előszeretettel adják levesekhez, főzelékekhez, de csőben sütve, vagy vajban párolva is nagyon finom. Ízletessége mellett egészségünkre gyakorolt jótékony tulajdonságai miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani belőle. Íme, tehát 5 érv, amiért gyakrabban tegyük az asztalunkra.
 Tovább
Hogyan éljük túl a kánikulát?
2014. 09. 09.
Évről évre gyermeki lelkesedéssel várjuk a nyári programok hangulatát és a lehetőségeket, melyeket a hosszú, káprázatos napok kínálnak számunkra. Azonban hamar szemben találjuk magunkat a sokkoló hőséggel, mely könnyen kedvünket szegheti, és fizikai, szellemi képességeink csökkenését eredményezheti. Nyáron is rendkívül fontos, mit eszünk és iszunk. A cél, hogy megőrizzük egészségünket és energiánkat, ehhez viszont étkezés és életmód terén is harmóniába kell kerülnünk a nyár kínálatával.
 Tovább

Receptek

Rendezvény - Kívánságok Wolf András kosarából

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább