Share
Az elkészítésről készült élő videó: Miele FB Főzz Sanyival!
Először elkészítjük a húsgombócot.
- Összedolgozzuk a darált (sertés)húst, az apróra vágott vagy reszelt hagymát és a tojást. Sóval és borssal ízesítjük.
- A kész fasírtállagú masszából apró gombócokat formázunk, majd kivajazott, zárt aljú párolóedénybe tesszük őket.
- Gőzpárolóban 100°C-on 10 perc alatt készre pároljuk.
(Ha nincs gőzpárolónk, kivajazott serpenyőben megsütjük, ekkor fasírtosabb ízvilágot kapunk.)
Ezután a tökfőzeléket készítjük el.
- A megmosott újburgonyát hámozás nélkül kb. félcentis kockákra vágjuk, majd a felolvasztott vajban magas fokozaton megpirítjuk.
- A megmosott tököt meghámozzuk, szintén félcentis kockákra daraboljuk, majd az újburgonyához tesszük, megpirítjuk.
- A keményítőt, a tejszínt és az alaplé felét simára keverjük, majd hozzáadjuk a pirított újburgonyához és tökhöz. Ha túl sűrűnek találjuk, beletehetjük az alaplé másik felét is.
- Percek alatt besűrűsödik, ekkor készen is van. Kaporral fűszerezzük.
- A kapor virágával díszítjük, a húsgombóccal tálaljuk.