A padlizsánt késsel finoman megszurkáljuk, tepsibe helyezzük, és kb. 30 perc alatt 200-230 °C-on megsütjük. A paprikát is tepsire helyezzük, és szintén megsütjük. A fehérhagymát apró kockákra összedaraboljuk. Az olajat felhevítjük, és a hagymát megpirítjuk aranybarnára. Mikor a paprika megsült, fóliával letakarjuk, hogy a saját gőzében még puhuljon, majd utána megpucoljuk. A hagymához rakunk babérlevelet, megborsozzuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Közben megpucoljuk a paprikát, és a kész padlizsán kész részét kikaparjuk a héjából a videón látható módon. Apróra vágjuk, vagy pépesítjük. Összekeverjük a paradicsomos hagymával, összeforraljuk kb. 10-15 perc alatt. Enyhén sózzuk, és tálalható is.