A bélszínt éles késsel megtisztítjuk a hártyájától, sózzuk, borsozzuk, elősütjük. Utána egy kis tálra helyezzük, és hűvös helyre tesszük.
A gombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Vajban sárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, a gombát, majd sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a felvert tojást és a zsemlemorzsát, hagyjuk megkeményedni, és hűvös helyre állítjuk. A kész vajastésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk.
A kihűlt hús tetején egyenletesen szétkenjük a hideg gombapépet, és a pépes oldalával lefelé a tészta közepére helyezzük, ráhajtjuk a tészta egyik oldalát, azt bekenjük tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik oldalát, s végül a végeken is behajtjuk. A beburkolt húst egy alacsony oldalú tepsibe tesszük úgy, hogy a gombapépes része felülre kerüljön. A fennmaradt tésztadarabkákat csíkokra vágjuk, és ezekkel díszítjük a cipót. A tetejét bekenjük tojással.
Jó forró sütőben 20-25 percig sütjük, utána 20 percig langyos helyen állni hagyjuk.