Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Túrós táska

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
500.00 g túró
100.00 g cukor
50.00 g búzadara
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje
1.00 db citrom reszelt héja
1000.00 g liszt
500.00 g vaj
500.00 ml langyos tej
100.00 g cukor
50.00 g élesztő
10.00 g
2.00 db tojássárgája
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje

Túrós táska

Konyha:
  • 75 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


Tészta elkészítése: Az 500 g vajból és az összes liszt 20 %-át felhasználva, tehát 200 g lisztből, begyúrjuk a vajalapot. Vigyázzunk, hogy ne olvasszuk meg a vajat, és ne is habosítsuk ki. Csak lassan gyúrjuk, és éppen csak dolgozzuk el simára a liszttel. Most ennek a begyúrt vajnak vegyük le a 20 %-át, tehát 40 grammot, és tegyük félre a tésztaalaphoz. A többi vajalapból formázzunk négyzet alakot és tegyük hűtőbe. Az élesztőt keverjük el a tejjel, a cukorral, a tojássárgájával és a vaníliával. Majd a liszttel, a vajjal és a sóval gyúrjuk simára a tésztát. Formázzunk gömböt a tésztából, vágjunk egy keresztet a tetejébe, és letakarva pihentessük 20 percet. A tészta közepét hagyjuk kissé vastagabbra, négy irányban pedig nyújtsuk meg a tésztát, mint egy kis virágot. Helyezzük középre a megdermedt vajalapot, és csomagoljuk be a tésztába. Kezdjük el széltében nyújtani a tésztát, igyekezzünk sarkosan. Most a tésztát úgymond szimplán kell behajtanunk:ez azt jelenti, hogy a hosszanti irányban kinyújtott tésztát osszuk három egyenlő részre, és a két oldalról hajtsuk egymásra. Az így kapott három réteget forgassuk el 90 fokban, és ismét nyújtsuk ki hosszanti irányban. Most úgymond duplán kell behajtogatnunk: ez azt jelenti, hogy a tésztát jelöljük négy egyenlő részre, majd a két végét hajtsuk be a középvonalig, ezután még egyszer hajtsuk félbe. Ismét fordítsuk el 90 fokban a tésztát, majd hűtőben 20 percig pihentessük. A hűtőből kivéve ismét nyújtsuk ki, de most csak egy szimpla hajtást végezzünk, újra forgassuk el a tésztát 90 fokban, és újabb 20 percet pihentessük. Túrótöltelék A töltelékhez az összetevőket egyszerűen gyúrjuk össze. A blundeltésztát nyújtsuk ki 1 cm vastagra, és vágjuk fel 10*10 cm es négyzetekre. Vízzel kenjük meg a felületét, a kis négyzetek közepére helyezzünk dió nagyságú túrótölteléket, majd a tészta négy sarkát hajtsuk középre. Először két oldalról, majd alulról és felülről. Figyeljünk, hogy ne húzzuk, feszítsük a tésztát. 35 percig kelesszük majd 200 °C-os gőzős sütőben 15 percig süssük, légkeveréssel.

miele01

previous
Almachips
next
Sajtos-vajas házi tészta
previous
Almachips
next
Sajtos-vajas házi tészta

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.