A libát mossuk meg, majd töröljük szárazra és dörzsöljük be sóval. Tisztítsuk meg az almát, vágjuk ki a magházát és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze az előzetesen beáztatott és alaposan lecsepegtetett mazsolával és aszalt szilvával. A keveréket töltsük az előkészített libába, és tűzzük össze fogpiszkálóval. Mellével lefelé fordítva fektessük egy megfelelő méretű sütőtálba, és fedő nélkül kezdjük el sütni. Mintegy 60 perc múlva fordítsuk meg és locsoljuk meg zsiradékkal. A továbbiakban kb. 30 percenként locsoljuk meg a kisült zsiradékkal, s ekkor távolítsuk el az esetlegesen kisült felesleges zsírt is. A pecsenyelevet vízzel, tejföllel vagy krémtejföllel öntsük fel, étkezési keményítővel sűrítsük és ízesítsük. Szedjük ki a tölteléket, és körítésként tálaljuk. Húsmaghőmérő tű alkalmazásakor a belső hőmérséklet 85°C legyen. Sütési mód: Sütőautomatika Hőfok: 160-180 °C Sütési hely: Alulról az első Sütési idő: 180-200 perc Sütési mód: Felső/alsó hő Hőfok: 190-210 °C Sütési hely: Alulról az első Sütési idő: 180-200 perc