Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Típicas tapas españolas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
mini chorizo kolbász
1 csomag padron paprika
fél kg garnélarák
30 dkg bébi polip
1 konzerv csicseriborsó
2 db paradicsom
2 csokor újhagyma
2 fej fokhagyma
2 csokor friss petrezselyem
olíva olaj
maldon só
1 db padlizsán
bors

Típicas tapas españolas

Konyha:
    • 45 perc
    • Személyek 4
    • Medium

    Ingredients

    Leírás

    Share

    Megtisztítjuk a garnélákat. A fejrészt meghagyjuk, a páncélt leszedjük róla (hasa felől kezdjük megbontani), és kivesszük a bélcsatornát (felső részénél belevágunk, majd kihúzzuk). Felhevítünk egy serpenyőt, beletesszük a rákokat, egy nagy adag olíva olajat öntünk rá, beledobjuk a feldarabolt fokhagymát, petrezselyemmel, újhagymával ízesítjük. Készre sütjük.

    A bébi polipokat megmossuk, és olajban kisütjük.

    A csicseriborsós salátához a padlizsánt megmossuk, és kb 1 cm-es kockákra daraboljuk. Ezután megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd egy papírtörlővel leitatjuk.
    A paradicsomokat is megmossuk, és feldaraboljuk. Mivel a csicseriborsónk előfőzött (ha nyerssel dolgozunk, egy órára áztassuk vízbe), ezzel már nem kell külön foglalkoznunk.
    Száraz felhevített serpenyőben megpirítjuk a padlizsánt, 2-3 perc után öntünk hozzá olíva olajat, majd hozzáadunk egy csipetnyi sáfrányt, újhagymát, paradicsomot, és a csicseriborsót. Sózzuk, borsozzuk, majd készre sütjük (addig, amíg a padlizsán megfő, illetve az egész besűrűsödik).

    Füstölésig hevítsünk fel egy serpenyőt, mossuk meg a padron paprikákat, töröljük szárazra, és tegyük bele a serpenyőbe. Hagyjuk hogy a felülete egy kicsit megégjen. A végén olíva olajjal meglocsolom, és durva sóval jól megszóróm.

    Egy száraz serpenyőt jól felhevítünk, majd beleszórjuk a chorizo kolbászokat. 4-5 perc alatt készre pirítjuk.

     

    extern

    previous
    Távol-keleti sertéshúsos baozi
    next
    Rizseshús kezdőknek
    previous
    Távol-keleti sertéshúsos baozi
    next
    Rizseshús kezdőknek

    Add Your Comment

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.