Megtisztítjuk a garnélákat. A fejrészt meghagyjuk, a páncélt leszedjük róla (hasa felől kezdjük megbontani), és kivesszük a bélcsatornát (felső részénél belevágunk, majd kihúzzuk). Felhevítünk egy serpenyőt, beletesszük a rákokat, egy nagy adag olíva olajat öntünk rá, beledobjuk a feldarabolt fokhagymát, petrezselyemmel, újhagymával ízesítjük. Készre sütjük.
A bébi polipokat megmossuk, és olajban kisütjük.
A csicseriborsós salátához a padlizsánt megmossuk, és kb 1 cm-es kockákra daraboljuk. Ezután megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd egy papírtörlővel leitatjuk.
A paradicsomokat is megmossuk, és feldaraboljuk. Mivel a csicseriborsónk előfőzött (ha nyerssel dolgozunk, egy órára áztassuk vízbe), ezzel már nem kell külön foglalkoznunk.
Száraz felhevített serpenyőben megpirítjuk a padlizsánt, 2-3 perc után öntünk hozzá olíva olajat, majd hozzáadunk egy csipetnyi sáfrányt, újhagymát, paradicsomot, és a csicseriborsót. Sózzuk, borsozzuk, majd készre sütjük (addig, amíg a padlizsán megfő, illetve az egész besűrűsödik).
Füstölésig hevítsünk fel egy serpenyőt, mossuk meg a padron paprikákat, töröljük szárazra, és tegyük bele a serpenyőbe. Hagyjuk hogy a felülete egy kicsit megégjen. A végén olíva olajjal meglocsolom, és durva sóval jól megszóróm.
Egy száraz serpenyőt jól felhevítünk, majd beleszórjuk a chorizo kolbászokat. 4-5 perc alatt készre pirítjuk.