Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Szőlős szűzérme bazsalikomos tagliatellével

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
40.00 dkg szűzpecsenye
1.00 csipet
1.00 csipet bors
1.00 dl olívaolaj
15.00 dkg gyöngyhagyma
1.00 ek méz
2.00 ek fehérborecet
1.00 dl muskotályos bor
150.00 ml Tejszín
20.00 dkg sárga szőlő
5.00 levél bazsalikom
8.00 dkg fodros széles metélt
1.00 csipet bazsalikom

Szőlős szűzérme bazsalikomos tagliatellével

  • 45 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A szűzérmét hártyázzuk le, majd vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre. Sózzuk, borsozzuk. Tegyünk fel forrni sós vizet a tésztához. Az olívaolajon magasabb hőfokon kezdjük el pirítani a gyöngyhagymákat. Amikor kezdenek pirulni, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá először a mézet, majd az ecetet, és a bort is. Hagyjuk, hogy kipárologja az alkoholt magából, majd azonnal adjuk hozzá a tejszínt és az egész szőlőszemeket is. Rázogatva sűrítsük be 1-2 perc alatt. A legvégén adjuk hozzá az aprított bazsalikomot is. Közben hevítsünk fel olívaolajt egy másik serpenyőben, és ha már forró az olaj, tegyük bele a medalionokat. Minden oldalukat kb. 3 percig süssük. A kifőtt tésztát szedjük azonnal forró olívaolajra, és keverjünk bele frissen aprított bazsalikomleveleket. TIPP: Pirított fenyőmaggal még jobban fel lehet dobni az ételt.

miele01

previous
Leveles vajas tészta
next
Pljeskavica ajvárral
previous
Leveles vajas tészta
next
Pljeskavica ajvárral

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.