A szűzérmét hártyázzuk le, majd vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre. Sózzuk, borsozzuk. Tegyünk fel forrni sós vizet a tésztához. Az olívaolajon magasabb hőfokon kezdjük el pirítani a gyöngyhagymákat. Amikor kezdenek pirulni, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá először a mézet, majd az ecetet, és a bort is. Hagyjuk, hogy kipárologja az alkoholt magából, majd azonnal adjuk hozzá a tejszínt és az egész szőlőszemeket is. Rázogatva sűrítsük be 1-2 perc alatt. A legvégén adjuk hozzá az aprított bazsalikomot is. Közben hevítsünk fel olívaolajt egy másik serpenyőben, és ha már forró az olaj, tegyük bele a medalionokat. Minden oldalukat kb. 3 percig süssük. A kifőtt tésztát szedjük azonnal forró olívaolajra, és keverjünk bele frissen aprított bazsalikomleveleket. TIPP: Pirított fenyőmaggal még jobban fel lehet dobni az ételt.