Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejben megfuttatjuk. Hozzáadjuk a margarint és a többi hozzávalót – jó, ha margarin picit puha –, összegyúrjuk, és fél óráig kelni hagyjuk vagy betesszük a gőzpárolóba kelesztés programra vagy Univerzális párolás – 40°C fok – 25 percre. Közben a szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Egy pités tálat vagy egy kerek tortaformát kenjünk ki margarinnal. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd helyezzük a formába. A szilvákat a belsejükkel felfelé rakosgassuk rá a tésztára, úgy, hogy jó szorosan legyenek. A szilvához kell egy kis fahéj, ezt lehet a szilvára szórni vagy a morzsához keverni. A tetején lévő morzsához a cukrot, lisztet keverjük össze, majd a margarinnal dörzsölgessük szét úgy, hogy jól elkülönülő morzsadarabkákat kapjunk. Tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük kb 35 percig, hogy a tetején a morzsa aranybarna legyen.