Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Szilvás marcipános ostoros kalács

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
400.00 g finomliszt
25.00 g élesztő
60.00 g cukor
1.00 l tej
60.00 g margarin
60.00 g vaj
2.00 db tojás
1.00 csipet
50.00 g mazsola
50.00 g marcipán
50.00 g hámozott mandula
50.00 g baracklekvár
50.00 g szilvalekvár
1.00 ek cukor
1.00 ek víz

Szilvás marcipános ostoros kalács

Konyha:
  • 100 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


A lisztet tálba szitáljuk és a közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kk cukrot és a meglangyosított tej felét. A szélekről hozzákeverünk egy kis lisztet, letakarjuk és 15 percig kelni hagyjuk. A margarint vagy vajat felolvasztjuk. A maradék tejben elkeverjük a maradék cukrot, sót, tojásokat és a langyos margarint. Több részletben a liszthez adjuk, összekeverjük, és alaposan kidolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük. A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A marcipánt kis kockákra, a mandulát finomra vágjuk, és mindkettőt a lekvárba keverjük. Tespibe sütőpapírt vágunk. A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és a sütőpapíron kinyújtjuk. A papírral együtt behúzzuk a tepsibe. Hosszanti irányban 3 egyenlő részre osztva bejelöljük, és a két szélső harmadot kissé rézsútosan, 2 cm széles csíkokra bevágjuk. A tészta közepébe halmozzuk a tölteléket, egyenletesen elosztjuk rajta a marcipánt, és jobbról-balról 1-1 tésztacsíkot fonatszerűen egymásra hajtogatunk. Konyharuhával letakarjuk, és 20 percig kelni hagyjuk, majd 200°C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A cukrot és a vizet felforraljuk. 35 percnyi sütés után kivesszük a kalácsot a sütőből, megkenjük a sziruppal, és további 10 percet sütjük.

miele01

previous
Rosé borhab torta
next
Ferrero torta
previous
Rosé borhab torta
next
Ferrero torta

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here