Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Szilvás bukta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
3.00 dl langyos tej
2.00 db tojássárgája
1.00 kk cukor
2.00 dkg élesztő
50.00 dkg liszt
5.00 dkg vaj
szilvalekvár

Szilvás bukta

Konyha:
  • 70 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


Langyos, kézmeleg tejben az élesztőt felfuttatjuk. Akkor jó, ha habos lesz a szerkezete. A lisztet beletesszük egy keverőtálba és hozzáadjuk a vajat, majd sózzuk. Összedolgozzuk a lisztes keveréket az élesztővel, majd félretesszük kelni. Mikor megkelt, sodrófával kinyújtjuk a tésztát. Egy késsel egyforma részeket vágunk. A részek közepébe kis lekvárt teszünk, majd a tészta széleit behajtjuk. Ha elkészültek a kis csomagok, kivajazunk egy tepsit és beletesszük őket. Ha ezzel megvagyunk, minden bukta tetejét kenjük be tojássárgájával. 25 percre betesszük a sütőbe, és megvárjuk míg újra megkel. Ezután 180 °C-on 30 perc alatt készre sütjük.

miele01

previous
Kínai kel tekercsek – Miele gőzpárolóban készült
next
Áfonyás pohárdesszert
previous
Kínai kel tekercsek – Miele gőzpárolóban készült
next
Áfonyás pohárdesszert

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.