A vajat a cukorral, a vaníliarúd belsejével, a citromhéjjal és a tojással habosítsuk ki 4-5 perc alatt, majd adjuk hozzá az őrölt mandulát, a sütőport és a lisztet, s gép segítségével készítsünk belőle kicsit ragacsosabb linzertészta állagú tésztát. A tésztát vegyük két részre, s folpackba csomagolva helyezzük hűtőbe 2-3 órára. Az egyik csomag hűtött tésztát sütőpapíron 0,5 centiméter vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a felesleges tésztát eltávolítjuk. A korongok közepére 1-1 kiskanál szilvalekvárt helyezünk. A másik csomag tésztát is kinyújtjuk 0,5 centiméter vastagra és az előzőnél kicsit nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok közepére egy kés segítségével egy X-et vágunk. Ezeket a korongokat a szilvalekváros körökre helyezzük, és egy pohár segítségével fixáljuk a széleiket. A tetejüket lekenjük egy egész tojással. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük őket.