A szarvasgerincről levágjuk a hártyát és a felesleges részeket. A megtisztított húst 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A kékszőlőt félbevágjuk és kimagozzuk. A körtét alaposan megmossuk, így nem szükséges meghámozni, majd kockákra vágjuk. A mandarint is megpucoljuk, majd cikkekre szedjük. Egy serpenyőben a mézet felmelegítjük, hozzátesszük először a körtét és a mandarint, illetve a kakukkfüvet, kicsit megpirítjuk, majd belekeverjük a puhább gyümölcsöket, a banánt és a szőlőt. 2-3 percig pirítjuk, majd egy kevés őrölt borsot hintünk rá. Félretesszük hűlni. Egy másik serpenyőben egy kevés olajat melegítünk, beletesszük a húsokat, s oldalanként 1-1 percig sütjük. Így a közepe kicsit véres marad. A szarvasgerincet a gyümölcsökkel tálaljuk, illetve a félbevágott fügével díszítjük.