Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Stollen – adventi kalács

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 db tojássárgája
1.00 csipet őrölt gyömbér
10.00 dkg mazsola
10.00 dkg aszalt kandírozott gyümölcs
5.00 dkg mandula
2.00 cl rum
2.00 dkg élesztő
30.00 dkg liszt
6.00 dkg cukor
10.00 dkg vaj
1.00 dl tej
1.00 db vaníliarúd
1.00 csipet
1.00 db citrom reszelt héja
1.00 db narancs reszelt héja
olvasztott vaj
porcukor

Stollen – adventi kalács

Konyha:
    • 150 perc
    • Személyek 8

    Ingredients

    Leírás

    Share


    Az élesztőből, a tej feléből és egy kevés lisztből híg kovászt készítünk, és kb. 2 órán át meleg helyen érleljük. Ezután a mazsola, a gyümölcsök és a mandula kivételével minden anyagot összedagasztunk. Húsz perc pihentetés után a mandulát és a gyümölcsöket is belegyúrjuk, majd újabb húsz percet pihentetjük. Megformázzuk, és még fél órát kelesztjük. 195 °C-°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Még forrón megkenjük olvasztott vajjal, és vaníliás porcukorba forgatjuk.

    miele01

    previous
    Ötfűszeres szűzpecsenye
    next
    Rántás
    previous
    Ötfűszeres szűzpecsenye
    next
    Rántás

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.