A spenótot megfuttatjuk olívaolajon, majd keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, ezt picit sózzuk meg. A túrót keverjük el a tojásokkal, majd a búzadarával és a maradék sóval dolgozzuk jól össze. A spenótot szűrjük le, alaposan nyomkodjuk ki és egy késsel könnyedén aprítsuk fel, keverjük hozzá a túróhoz. Vizes kézzel formáljunk gombócokat a masszából és lobogó sós vízben főzzük ki. Akkor főtt meg ha feljön a víz tetejére. A megfőtt gombócokat nagy, olvadt vajjal bélelt serpenyőbe szedjük át, és éppen csak forgassuk meg őket. Ezt majd a meleg paradicsommártással, és parmezánnal együtt tálaljuk. Nézzük, hogyan készül ehhez a paradicsommártás. Az összezúzott fokhagymát közepes lángon dinszteljük meg az olajban, de vigyázzunk nehogy megégjen! Ha megpuhult a fokhagyma, öntsük rá a paradicsomot, adjuk hozzá a bort, a fűszereket, a pici cukrot és forraljuk össze. Ezután adjuk hozzá a tejszínt is. Tálaláskor a gombócokra merjük majd a mártást, arra jön a parmezán, és legtetejét frissen őrölt borssal lehet még megszórni.