Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Spenótos medvehagymás lasagne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
5.00 dl passzírozott paradicsom
50.00 dkg paradicsom
1.00 g vöröshagyma
1.00 kk cukor
1.00 dl tejföl
2.00 kk oregano
2.00 kk bazsalikom
50.00 g bors
11.00 dkg spenót
2.00 levél medvehagyma
5.00 g fokhagyma
lasagne tészta
kemény sajt
olívaolaj

Spenótos medvehagymás lasagne

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


Paradicsomszósz elkészítéséhez a felkockázott vöröshagymát kevés olajon pici sóval, borssal üvegesre pároljuk. A paradicsomot felkockázzuk és a hagymán átforgatjuk, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal. Beletesszük a cukrot, megszórjuk ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal és tört borssal. Tűzről lehúzva belekeverjük a tejfölt. Spenót szósz elkészítéséhez a spenótot megpucoljuk, összeszeljük, és cseppnyi olajon megpároljuk. Ha fagyasztott, mehet fagyasztva rögtön a lábosba, kis lángon főzzük. Ha felolvadt, belereszeljük (intenzívebb) vagy beleszeljük a fokhagymát, picit sózzuk, borsozzuk és összefőzzük. Hőálló tál aljába 2 merőkanál paradicsomszószt terítünk. Letesszük az alsó sor (száraz) tésztát. A paradicsomszósz felét elterítjük az első sor tésztán (bőségesen lepje el). Következik a második sor tészta. Elterítjük a teljes spenótszószt, majd az utolsó sor tésztát tesszük le. Egyenletesen beborítjuk a maradék paradicsom szósszal, s sajttal, paradicsommal, bazsalikommal, oregánóval ízlés szerint megszórjuk, díszítjük. 180 °C-on (4-es fokozat) kb. 30 perc alatt megsütjük. Késpróbát végzünk, ha megfőtt benne a tészta és hullámos lesz, akkor jó. Tippek: Nem kell kifőzni a tésztát, szárazan kell felhasználni, ezért fontos a bőséges, leveses szósz. A passzírozott paradicsomvelőt kb. 70 dkg friss paradicsomból is elő lehet állítani (összeszelni a paradicsomot, összefőzni és turmixolni). Paradicsomlé is helyettesítheti a passzírozott paradicsomot, ez esetben egy sűrített paradicsommal lehet az állagát sűrűbbé tenni. A spenót lehet fagyasztott is (legalább jó leveses…). A bőséges, leveses szósz elengedhetetlen ennél az ételnél, a tészta fel fogja szívni (ezért is kell az alsó tészta alá is tenni szószt). Tejföllel tálalva is mesés, de ki lehet hagyni a szószból is. Variációs lehetősége számtalan.

miele01

previous
Zakuszka
next
Pisztácia fagylalt
previous
Zakuszka
next
Pisztácia fagylalt

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here