Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Spárgakrémleves véres hurka gombóccal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 db nyers véres hurka
1.00 db citrom reszelt héja
1.00 db tojás
1.00 csésze zsemlemorzsa
5.00 dkg vaj
500.00 ml húsleves alaplé
1.00 dl Tejszín
1.00 g
1.00 g bort
1.00 ek citromlé
1.00 kk liszt
1.00 csomag fehér spárga
5.00 db zöldspárga

Spárgakrémleves véres hurka gombóccal

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 4
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


A fehér spárgákat megpucoljuk, megmossuk. Az alsó részüket egy kevés vajon megpirítjuk, a felső részüket félretesszük, ez egészben fog a levesbe kerülni. A spárgára rálocsoljuk a citromlét, majd miután kicsit megpirult, hozzáadjuk a lisztet. Felöntjük a zöldség alaplével és 15-20 percig főzzük. Miután összefőtt a levesünk, hozzáöntjük a tejszínt, s pár percig tovább főzzük. Közben elkészítjük a véres hurka gombócokat. A jó minőségű nyers véres hurkát kiszedjük a bélből, és egy citrom héját hozzáreszeljük, összedolgozzuk, kis golyókat formálunk belőle. Ezeket elkevert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Amikor elkészült, pappírra helyezzük. Miután a leves megfőtt, összeturmixoljuk. Turmixolás után célszerű átszűrni, így eltávolítva a fás részeket, és krémesebbé téve a levesünket. A tűzre visszatéve beletesszük a megmosott és hosszában félbevágott zöld spárgákat, illetve a fehér spárgák felső részét, s még 2 percig főzzük. A levest a megsült gombócokkal tálaljuk.

miele01

previous
Eredeti dobostorta
next
Almatorta
previous
Eredeti dobostorta
next
Almatorta

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.