A fehér spárgákat megpucoljuk, megmossuk. Az alsó részüket egy kevés vajon megpirítjuk, a felső részüket félretesszük, ez egészben fog a levesbe kerülni. A spárgára rálocsoljuk a citromlét, majd miután kicsit megpirult, hozzáadjuk a lisztet. Felöntjük a zöldség alaplével és 15-20 percig főzzük. Miután összefőtt a levesünk, hozzáöntjük a tejszínt, s pár percig tovább főzzük. Közben elkészítjük a véres hurka gombócokat. A jó minőségű nyers véres hurkát kiszedjük a bélből, és egy citrom héját hozzáreszeljük, összedolgozzuk, kis golyókat formálunk belőle. Ezeket elkevert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Amikor elkészült, pappírra helyezzük. Miután a leves megfőtt, összeturmixoljuk. Turmixolás után célszerű átszűrni, így eltávolítva a fás részeket, és krémesebbé téve a levesünket. A tűzre visszatéve beletesszük a megmosott és hosszában félbevágott zöld spárgákat, illetve a fehér spárgák felső részét, s még 2 percig főzzük. A levest a megsült gombócokkal tálaljuk.