Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Somlói galuska

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
3.00 db piskótalap
5.00 dl tej
4.00 db tojássárgája
15.00 dkg cukor
8.00 dkg liszt
0.50 g vanília
2.00 g citromhéj
20.00 dl víz
1.00 dkg cukor
8.00 dl rum
8.00 dkg dióbél
1.00 dkg mazsola
1.00 dl rum
15.00 ek kakaópor
25.00 dkg étcsokoládé
1.00 dkg cukor
1.00 dl víz
6.00 dl rum
Tejszín

Somlói galuska

Konyha:
  • 120 perc
  • Személyek 4
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


Piskótánként: 3 tojás 3 ek cukor 3 ek liszt (fél ek kakó) 1 ek dió A tojást a cukorral kemény habbá verjük, ha ez megvan adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd tegyük a formába. Süssük készre. A vaníliakrémhez szükséges tejet forraljuk fel egy darabka citromhéjjal és a vaníliával, majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett szűrjük bele a langyos tejet. Ezután lassan melegítsük újra (tehetjük gőzfürdőbe is), s változatlanul kevergessük, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor tegyük félre és hagyjuk teljesen kihűlni. A szirup elkészítéséhez forraljuk fel a 2,5 dl vizet, oldjuk fel benne a cukrot, majd vegyük le a tűzről, s ha már langyosra hűlt, keverjük bele a rumot is. A töltelékhez daráljuk le a diót, a mazsolát pedig áztassuk be a rumba. A csokoládéöntethez a csokoládét daraboljuk fel, tegyük a vízbe, adjuk hozzá a cukrot és a rumot, majd gőzfürdőben felmelegítve keverjük simára, aztán hagyjuk kihűlni. Miután minden hozzávalót előkészítettünk, fogjuk az egyik piskótalapot, azt öntözzük meg a sziruppal, kenjük meg a vaníliakrém egyik felével, szórjuk meg dióval és lecsurgatott mazsolával, majd tegyük rá a következő piskótát. Arra megint szirup, krém, dió és mazsola jön. Végül következik a harmadik piskóta, annak a tetejét locsoljuk meg a maradék sziruppal és hintsük meg kakaóporral. Az egészet csomagoljuk alufóliába, s tegyük egy fél napra jégszekrénybe. Másnap egy kanállal szaggassunk galuskákat a piskótatortából, azokat halmozzuk egy-egy kistányérra, locsoljuk meg a hideg csokoládéöntettel. Végül díszítsük tejszínhabbal.

miele01

previous
Calvadosban érlelt libamáj
next
Káposztás hajtóka
previous
Calvadosban érlelt libamáj
next
Káposztás hajtóka

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.