Piskótánként: 3 tojás 3 ek cukor 3 ek liszt (fél ek kakó) 1 ek dió A tojást a cukorral kemény habbá verjük, ha ez megvan adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd tegyük a formába. Süssük készre. A vaníliakrémhez szükséges tejet forraljuk fel egy darabka citromhéjjal és a vaníliával, majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett szűrjük bele a langyos tejet. Ezután lassan melegítsük újra (tehetjük gőzfürdőbe is), s változatlanul kevergessük, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor tegyük félre és hagyjuk teljesen kihűlni. A szirup elkészítéséhez forraljuk fel a 2,5 dl vizet, oldjuk fel benne a cukrot, majd vegyük le a tűzről, s ha már langyosra hűlt, keverjük bele a rumot is. A töltelékhez daráljuk le a diót, a mazsolát pedig áztassuk be a rumba. A csokoládéöntethez a csokoládét daraboljuk fel, tegyük a vízbe, adjuk hozzá a cukrot és a rumot, majd gőzfürdőben felmelegítve keverjük simára, aztán hagyjuk kihűlni. Miután minden hozzávalót előkészítettünk, fogjuk az egyik piskótalapot, azt öntözzük meg a sziruppal, kenjük meg a vaníliakrém egyik felével, szórjuk meg dióval és lecsurgatott mazsolával, majd tegyük rá a következő piskótát. Arra megint szirup, krém, dió és mazsola jön. Végül következik a harmadik piskóta, annak a tetejét locsoljuk meg a maradék sziruppal és hintsük meg kakaóporral. Az egészet csomagoljuk alufóliába, s tegyük egy fél napra jégszekrénybe. Másnap egy kanállal szaggassunk galuskákat a piskótatortából, azokat halmozzuk egy-egy kistányérra, locsoljuk meg a hideg csokoládéöntettel. Végül díszítsük tejszínhabbal.