A lenmagot és a chiamagot kávédarálóban finomra őröljük, majd egy kis tálkában összekeverjük 2 evőkanál forró vízzel, és állni hagyjuk. Egy fedeles keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, tehát a liszteket, a keményítőket, az összes olajos magot, a szárított élesztőt, a cukrot, a xantágumit, a sót és a sütőport. A tojást, 1¼ dl vizet, az almaecetet és az olajat összevegyítjük egy kancsóban, és a száraz hozzávalókhoz öntjük, majd hozzáadjuk a leforrázott magokat is. A tésztát fakanállal vagy robotgéppel 4-5 perc alatt simára keverjük – míg ragacsos masszát kapunk – majd lefedjük, és 2 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük. Két lehetőségünk van: vagy áttesszük a hűtőbe (ahol akár 4-5 napig maradhat), vagy azonnal megformázzuk és megsütjük. Ha ez utóbbit választjuk, még további 40 perc kelesztés kell neki. De érdemes másnap megsütni a kenyeret, mert az a tapasztalatom, hogy sokkal finomabb lesz, ha a tészta az első kelesztés után legalább 24 órát pihen a hűtőben. Sütés előtt 90 perccel kivesszük a tésztát a hűtőből. Egy kis tálkában vizet készítünk magunk mellé, és sütőpapírt terítünk egy pizzalapátra vagy tepsire. A tésztát nedves kézzel a sütőpapírra fordítjuk, és vizes kézzel, valamint nedves spatula segítségével hosszúkás bucivá formázzuk. Fontos, hogy folyamatosan nedvesítsük a kezünket – ami a gluténes kenyérnél a liszt, az nekünk a víz. Tehát nedves kézzel elsimítgatjuk a kenyér felszínét, majd folpackkal lefedjük, és 90 percig pihentetjük. Közben előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gázsütőn 8-as fokozat). A sütő rácsát középre tesszük, és ha van pizzakövünk, rátesszük, hogy átforrósodjon. A sütő aljába egy kisebb tepsit készítünk, és vízforralóban kb. 2 dl vizet forralunk. A 90 perc elteltével a bucit vizes kézzel átsimogatjuk, majd rászórunk 1 evőkanál magkeveréket. Egy nagyobb recés kést megnedvesítünk, és átlósan 3 kb. 1 cm mély vágást ejtünk a cipón. A tészta ráragad a pengére, ezért azt minden egyes vágás után vizes papírtörlővel áttöröljük. Sütőkesztyűt húzunk, fogjuk a pizzalapátot, és a tésztát sütőpapírostul a forró pizzakőre csúsztatjuk (ha nincs pizzakövünk, tepsistül tesszük a kenyeret sütőbe). Gyorsan visszacsukjuk az ajtót, majd újra kinyitjuk, és az alsó tepsibe óvatosan kb. 2 dl forró vizet öntünk. Vigyázat: forró gőz fog felcsapni, legyen rajtunk kesztyű, és ne hajoljunk túl közel. A cipót kb. 35 perc alatt megsütjük.