Először elkészítjük a sóbundát. Ehhez összekeverjük a sót, 1 dl vizet, a tojást, a reszelt narancs és citrom héját, persze nem hagyjuk ki a az édesköményt sem. Majd felvágjuk a halat a hasánál, kitisztítjuk, beleteszünk egy gerezd citromot, a bazsalikom és petrezselyem szárakat. A sütőtepsi aljára egy sóréteget készítünk, amire ráhelyezzük a halakat. A halat meglocsoljuk olívaolajjal, majd ezekre is kb. egy ujjnyi sóréteget viszünk fel. A piros paprikákat ráhelyezzük a tepsire, majd a hallal együtt 230 °C-on 25 perc alatt megsütjük. Mikor kivesszük a paprikát, simán le lehet húzni a héját. Tegyük egy tálba, szórjuk meg egy pici sóval, olívaolajjal, majd összenyomott fokhagymával összeforgatjuk. A halról leütjük a kés tompa oldalával a sókérget, majd jól eltávolítjuk a sódarabkákat a halról. A kész halat a paprikával együtt tálaljuk.