A feketebabot háromszoros vízzel és sóval felrakjuk főni. 1,5-2 óra alatt megfő, viszont ha előtte nap beáztatjuk, ez az idő 1 órára is lecsökkenhet. A felénél hozzáadunk 1 fej vöröshagymát, a végén pedig friss korianderrel megszórjuk. A húst megtisztítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk fel, és olívaolajon, serpenyőben megpirítjuk. Előtte sózzuk és borsozzuk. Miután a hús készen van, annak szaftjában és még kis olívaolajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát és a paprikát is. Amint ez készenvan, hozzáöntjük a húst, összekevergetjük. Közben készítsük el az avokádókrémet is. Az avokádót vágjuk ketté, és szedjük ki a magját, majd csak húzzuk le a bőrét. Ezt akkor tudjuk könnyen megtenni, ha elég érett az avokádó. Tegyük egy tálba, majd a limeot nyomkodjuk meg egy kicsit, hogy a leve könnyebben kijöjjön. Félbevágjuk, és ráfacsarjuk az avokádóra. Ezt félre tesszük egy kicsit, és addig a paradicsomot apróra összedaraboljuk, majd az avokádót megsózzuk, villával összetörjük, és hozzáadjuk a paradicsomot. A tortillalapot megkenjük az avokádókrémmel, rátesszük a hagymás, paprikás húst, majd összehajtjuk. Már tálalhatjuk is a feketebabbal.