Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Sárgabarackos pisztáciás édes kenyér

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
500.00 g liszt
42.00 g élesztő
60.00 g cukor
1.00 ek vaníliás cukor
1.00 csipet
1.00 tk reszelt citromhéj
100.00 g puha vaj
1.00 db tojás
200.00 ml tej
100.00 g aszalt sárgabarack
50.00 g pisztácia

Sárgabarackos pisztáciás édes kenyér

Konyha:
    • 110 perc
    • Személyek 8
    • Hard

    Ingredients

    Leírás

    Share


    Futtassuk fel az élesztőt egy kevés langyos vízben, egy kevés cukor hozzáadásával. A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, sót, citromhéjat, vajat és a tojást keverjük össze a tejjel. A tésztát jól dolgozzuk el, egészen addig, amíg egynemű lesz az állaga. A liszt minőségétől függően minimálisan sűrítsük vagy higítsuk a tésztát, hogy rugalmas állagú tésztát kapjunk. Sütőben vagy ideális esetben gőzpárolóban 35 °C-on kelesszük a tésztát 30 percen át. Vágjuk apróra az aszalt sárgabarackot és a pisztáciát. Adjuk hozzá a tésztához, és jól keverjük bele. Formázzunk belőle egy hosszúkás cipót és tegyük a sütőformába. A 35 °C-os sütőben kelesszük még további 15 percig. Majd kenjük meg a tészta tetejét tejjel, és süssük sütőben készre. (Ideális esetben gőzpárolóban. Normál sütő esetén tegyünk a kenyér alá egy lapos edényben vizet.) Hőfok: 150-170 °C Sütési idő: 45-55 perc

    miele01

    previous
    Tejszínes epres krémes
    next
    Márton napi libasült
    previous
    Tejszínes epres krémes
    next
    Márton napi libasült

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.