Futtassuk fel az élesztőt egy kevés langyos vízben, egy kevés cukor hozzáadásával. A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, sót, citromhéjat, vajat és a tojást keverjük össze a tejjel. A tésztát jól dolgozzuk el, egészen addig, amíg egynemű lesz az állaga. A liszt minőségétől függően minimálisan sűrítsük vagy higítsuk a tésztát, hogy rugalmas állagú tésztát kapjunk. Sütőben vagy ideális esetben gőzpárolóban 35 °C-on kelesszük a tésztát 30 percen át. Vágjuk apróra az aszalt sárgabarackot és a pisztáciát. Adjuk hozzá a tésztához, és jól keverjük bele. Formázzunk belőle egy hosszúkás cipót és tegyük a sütőformába. A 35 °C-os sütőben kelesszük még további 15 percig. Majd kenjük meg a tészta tetejét tejjel, és süssük sütőben készre. (Ideális esetben gőzpárolóban. Normál sütő esetén tegyünk a kenyér alá egy lapos edényben vizet.) Hőfok: 150-170 °C Sütési idő: 45-55 perc