Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Rebarbarás epres sütemény

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
300 g rebarbara
3 ek cukor
2 ek darált dió
300 g eper
8 g fahéj
8 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 db tojás
20 dkg liszt
1.00 tk sütőpor
1 csipet

Rebarbarás epres sütemény

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 4
  • Easy

Ingredients

Leírás

Share


Piskóta: A porcukorral és a sütőporral elkeverjük a lisztet, s egy csipetnyi sót adunk hozzá. Hozzáadjuk a tojást és a vajat, összedolgozzuk, s így egy egynemű tésztát gyúrunk. A tésztát egy kivajazott formába nyújtjuk, ha ragad, megszórjuk liszttel, majd a tölteléket ráhelyezzük. 180 °C-on kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Amikor a tészta elkészült, berakjuk a hűtőbe egy kicsit hűlni. Töltelék: Megmossuk a rebarbarát, hámozzuk meg és vágjuk kb. 2-3 cm hosszú szeletekre. Összekeverjük cukorral, hozzáadjuk a negyedelt megmosott epret, valamint a cukrot és a darált diót. Ezt összekeverjük, és ez lesz a töltelék.

miele01

previous
Puncstorta
next
Sajtos croissant
previous
Puncstorta
next
Sajtos croissant

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.