A tortakarikánkat csak helyezzük egy sütőpapírral fedett tepsire, a sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. A két tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, lazán belekeverjük a felveretlen tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. A fennmaradt egy tojásfehérjét tegyük félre. Terítsük szét a sütőkarikában és 8-10 perc alatt süssük készre. Mandulás linzerhez a porcukrot, lisztet, mandulalisztet és a szalalkálit elmorzsoljuk hideg vajjal, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tojássárgájával. A fennmaradt tojásfehérjét tegyük félre. Ha összeállt a tészta pihentessük fél órát hűtőben. Túrótöltelékhez az összetevőket alaposan keverjük össze. A fennmaradt 4 tojásfehérjét tegyük félre. Torta összeállításakor a linzerlapot vékonyan kenjük meg forró sárgabaracklekvárral, majd terítsük szét rajta a túrót, és takarjuk le a piskótalappal, amit szintén megkenhetünk forró lekvárral. Windhab készítéséhez a cukrot és a fehérjét folyamatos kevergetés mellett melegítsük maximum 85 °C-ig, a cél, hogy a cukorkristályok feloldódjanak. Ha ez megtörtént, verjünk nem túl kemény habot belőle, és terítsük a torta tetejére. Ízlés szerint stufnikkal is díszíthetjük, illetve meghinthetjük porcukorral. 170 °C-os előmelegített sütőben 20-25 percig süssük. Baracklekvárral díszítsük.