A két piskótához a tojássárgáját habosra keverjük, majd a tojásfehérjéket a cukorral is nem túl kemény habbá verjük. Óvatosan keverjük össze a két tojáshabot, majd forgassuk bele a lisztet. A bekevert piskótatésztát osszuk szét a két papírral becsomagolt sütőkarikában. Süssük meg 160 °C-os előmelegített sütőben 40-45 perc alatt.
A cukorsziruphoz a cukrot és a vizet összeforraljuk, és enyhe szálpróbáig sűrítjük. Amikor kissé lehűlt belekeverjük a rumot majd kettéosztjuk. Az egyik felét enyhén sárgára, a másik felét halványpirosra színezzük ételfestékkel.
Mindkét kihűlt piskótát keresztben kettévágjuk. Az egyikből lesz az alja és a teteje, a másikból pedig a töltelék, ezt még hosszanti csíkokra is felvágjuk. A tortát fejjel lefelé kell betöltenünk. Egy szilikon papírra helyezzünk egy sütőkarikát, majd tegyük bele a kettévágott piskóta felső részét a bőrös felületével lefelé. A másik oldalát kenjük meg forró sárgabaracklekvárral. A csíkokra vágott piskótákat felváltva mártogassuk a piros, illetve a sárga cukorszirupba. Alaposan nyomkodjuk ki, és pepitában pakoljuk a lelekvározott piskótára két sorban. Lekvározzuk le a tetejét, és tegyük rá a másik piskótalapot.
Tegyünk egy tálcát a tortára, és súlyozzuk le, majd egy éjszakán keresztül préseljük. Miután lepréseltük, vágjuk le róla a sütőkarikát. Kenjük körbe forró lekvárral, és húzzuk át rózsaszín fondánnal. A fondán felmelegítésénél vigyázzunk, hogy ne menjünk 40 °C fölé. Óvatosan vízgőz fölött melegítsük. A fondán készítéséről videórecept megtekinthető: Fondán főzés