Keverjük össze a mézet, olajat és a cayennei borsot, majd kenjük be ezzel a keverékkel a pulykamellet. Tegyük egy univerzális sütőedénybe, és lefedve pároljuk kb. 45 percig. A párolás alatt a húst időnként locsoljuk meg a pecsenyelével. Adjuk hozzá a húsleves felét, a negyedbe vágott hagymát és répát, és pároljuk lefedve további 15 percig. A pulykamellet borítsuk be a sonkaszalonnával, öntsük rá a maradék húslevest, és további 30 percig süssük fedő nélkül. Vegyük ki a sültet, majd a pecsenyelevet a zöldségekkel együtt paszírozzuk át. Szükség esetén adhatunk hozzá még egy kis húslevest vagy tejszínt, és ízlés szerint a mártást étkezési keményítővel tovább sűríthetjük. Sütési mód: Sütőautomatika Hőfok: 180 °C Sütési hely: Alulról az első Sütési idő: 90 perc Sütési mód: Felső/alsó hő Hőfok: 200 °C Sütési hely: Alulról az első Sütési idő: 90 perc