Elsőként a tölteléket és az öntetet kell elkészítenünk.
Mérjük ki külön edénybe a két csokoládét, a tejszínt pedig forraljuk fel. A felforrt tejszínből 500 ml-t mérjünk a fehércsokoládéra, majd habverővel vagy botmixerrel keverjük csomómentesre. A maradék 1000 ml tejszínt öntsük az étcsokoládéra, adjuk hozzá a cukrot is, és ezt is mixeljük csomómentesre. Ezután mindkét öntetet le kell hűtenünk legalább 9°C-ra, de az sem baj, ha hidegebbre. Ezért ezt a műveletet érdemes órákkal korábban elvégezni.
A fánk készítéséhez az olajat, a vizet a csipet sóval és a csipet cukorral tegyük fel forrni. Ha felforrt, adjuk hozzá a lisztet. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, illetve reszteljük, amíg el nem válik az edény falától, ekkor vegyük le a gázról. Keverjük tovább robotgéppel, és közben óvatosan adagoljuk bele egyesével a tojásokat. A tojásokkal keverjük simára a tésztát.
Töltsük nyomózsákba az anyagot, és dresszírozzunk kb. 4 cm átmérőjű félgömböket. Tartsunk közöttük legalább 5-6 cm távolságot. (Ha nincs nyomózsákunk, két vizes kanállal formázzunk galuskákat.) 200°C-os előmelegített gőzös sütőben (gőzös sütő hiányában spricceljük meg vízzel a tésztát) 20-25 perc alatt süssük aranybarnára a fánkokat.
A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütőajtót, mert összeesik a fánkocska. Sütés közben repedések keletkeznek a fánk felületén. Akkor sült át biztosan, ha a repedései és a felülete többi részei is egyenletesen aranybarnák.
A sütőben alaposan felfújódott a fánkunk és a közepe üreges lett. Ha kihűltek a fánkok, fakanállal döfjünk lyukat az aljára. A lehűlt fehércsokoládés krémünket lassú fokozaton verjük fel. Legyünk óvatosak, mert ha gyorsan keverjük vagy, ha túl sokáig akkor betúrósodik. Csak addig habosítsuk, míg tartása nem lesz A felvert krémet töltsük habzsákba, és töltsük meg a fánkokat.
Kissé habosítsuk ki az étcsokoládés krémet is, de ez maradjon folyékony. A habosítással csak egy lazább szerkezetet szeretnénk adni a krémnek, hogy szebben takarjon. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy belemártunk egy hablapátot. Húzunk bele az ujjunkkal egy csíkot, és ha nem folyik össze, akkor megfelelő tartása van a krémünknek. Az étcsokoládés öntettel öntsük le a betöltött fánkokat, vagy egyesével mártsuk ki mindet. Érdemes elkészítés után legalább két órát hűtőben pihentetni, hogy összeérjenek az ízek.
Ugyanebből a tésztából ekler fánkot is készíthetünk Az erről készült receptvideót itt tekinthetik meg: Ekler fánk recept
Természetesen az étcsokoládés öntetet is ki lehet habosítani, ha ugyanolyan óvatosan tovább keverjük. Ekkor a fehércsokoládés részt verjük fel kevésbé, és azt használjuk öntetnek.