Olvasó üzemmód
0 1
Add to Meal Plan
Pozsonyi kifli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1 g fahéj
1 db narancs reszelt héja
1 db citrom reszelt héja
30 g vörösáfonya
150 g cukor
135 ml víz
30 g zsemlemorzsa
240 g darált dió vagy mák
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
1 db vaníliarúd kikapart belseje
100 g mangalicazsír
160 g vaj
1 g
50 g porcukor
520g liszt
10 g élesztő
100 ml tej
2 db tojássárgája

Pozsonyi kifli

Konyha:
  • 180 perc
  • Személyek 4
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


Az összes anyagot érdemes előhűteni a tészta készítése előtt.
A tejet, a tojássárgáját, a vaníliarúd kikapart belsejét és az élesztőt csomómentesen elkeverjük. A lisztet és a porcukrot összeszitáljuk. Belekeverjük a sót, a citrom és a narancshéjat. Majd elmorzsoljuk a lehűtött vajjal és a zsírral.
Végül összegyúrjuk a tejes résszel.
Ügyeljünk rá, hogy gyors és minél kevesebb mozdulattal dolgozzunk, mert a kezünk melegétől kiolvadhatnak a zsiradékok és ez árt a tészta szerkezetének. Sima felületű tésztát kell kapnunk.
Amint a tészta összeállt, osszuk 50 g-os darabokra, és gömbölyítsük fel. Hűtőben, letakarva pihentessük 30 percet.

Dió vagy máktöltelék készítése
A megadott recept 20 kiflire elegendő.

A diós vagy mákos töltelék összetevői megegyeznek, vagy dióval, vagy mákkal készítjük.
Tehát a harminc tésztához egyszer készítsük el dióval, egyszer pedig mákkal. Keverjük össze az édes morzsát a dióval vagy a mákkal. A többi hozzávalót tegyük fel forrni, majd forrázzuk le vele a szárazanyagokat (dió vagy mák és a morzsa), és keverjük össze.
Kihűlés után mérjünk ki belőle 30 g-os darabokat.

A sütemény összeállítása

A lepihent tésztákat, liszt nélkül nyújtsuk ki 10-12 cm széles, ovális alakra. Rúdformában helyezzük bele a tölteléket és sodorjuk bele. A végeiket hegyezzük ki.
A diósból patkót, a mákosból ácskapocsformát alakítunk. Szilikonos sütőpapírra helyezzük. Lekenjük két tojássárgája és egy egész tojás elegyével.
Ezután hűvös helyen pihentetjük, míg meg nem szárad rajta a tojás. Ekkor lekenjük tojás fehérjével, és ismét hűvös helyen szárítjuk.
Amint megszáradt rajta a fehérje, tegyük 200°C-os előmelegített sütőbe 12 percre. Sütés közben figyeljünk rá, mert minden sütő egy picit más.

miele01

previous
Túrós fánk
next
Hamburger sütés
previous
Túrós fánk
next
Hamburger sütés

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here