A teljes kiőrlésű kenyeret vékony szeletekre vágjuk. Egy kivajazott edényt kibélelünk a kenyérszeletekkel, ebben készítjük majd el az ételt. Egy másik edényben vajat hevítünk. Az egyik póréhagymát és a cukkinit vékony szeletekre feldaraboljuk és beletesszük az edénybe, majd picit megpirítjuk őket. Ha nagyon magvas lenne a cukkini, akkor egy kanál segítségével kiszedhetjük a magos részt. 2-3 percig pirítjuk. Közben a kenyérrel kibélelt tepsihez hozzáadjuk a bőséges mennyiségű kukoricát. Ezután 1/2 l tejet 4 egész tojással elkeverünk, és megsózzuk. A cukkinis póréhagymás keverék akkor lesz jó, ha egy picit megpirul. Ekkor megsózzuk, és aprítunk rá egy kis kakukkfüvet. Rátesszük a tortára, elegyengetjük, és még egyszer megsózzuk. A maradék póréhagymát is összedaraboljuk vékony karikákra, és rászórjuk a cukkini tetejére. A tojásos-tejes keveréket ráöntjük a tepsire rendezett kenyérre és kukoricára. Eligazgatjuk, hogy sehol ne lógjon ki a kenyér, rászórjuk a sajtot, ezután hűtőben tároljuk 1-2 órát. Ezalatt magába szívja a tejet, és átjárják az ízek. 35-40 perc alatt 160 °C-on megsütjük. Hagyjuk a sütőben 15 percig, ezután tálalhatjuk.