A tészta elkészítéséhez felolvasztjuk a tejben az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a sertészsírt, a vajat, a sót, egy vanília rúd kikapart belsejét az élesztős tejet és belereszeljük a citrom és a narancs héját. Ezután elkezdjük összedolgozni a tésztát, majd mikor már kezd összeállni, akkor adjuk hozzá a tojás sárgáját.
A kész tésztát elosztjuk 4 db 240 g-os adagra, majd felgöngyölítjük őket és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A töltelékhez a pisztáciát megpörköljük a sütőben (170°C-on 8-10 perc), majd ledaráljuk. Hozzátesszük a zsemlemorzsát és összekeverjük.
A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a vörös áfonyát és egy vanília rúd kikapart belsejét. Egy lábosban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a szárazanyaghoz és elkeverjük. Egy tányérra tesszük hűlni. Mikor kihűlt 4 egyenlő részre osztjuk.
Kinyújtjuk a bejgli tésztát. A tölteléket rátesszük és egyenletesen elosztjuk rajta, majd feltekerjük. Ezután megsodorjuk a bejglit, hogy hosszabb legyen.
2 tojás sárgáját és 1 egész tojást elkeverek és lekenem a bejgliket, majd hideg, száraz helyen pihentetem, addig amíg rászárad a tojás. Utána megszurkálom és vékonyan lekenem tojás fehérjével, majd megint pihentetem addig, amíg megszárad.
Ezután 185-190°C-os sütőben 28-30 percen keresztül sütöm.