Olvasó üzemmód
0 1
Add to Meal Plan
Piskótarolád

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
6.00 db tojás
120.00 g cukor
120.00 g liszt
1.00 db citrom reszelt héja
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje
sárgabaracklekvár
porcukor

Piskótarolád

Tulajdonságok:
    Konyha:
    • 50 perc
    • Személyek 8
    • Hard

    Ingredients

    Leírás

    Share


    A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a tojássárgáját, melyben előzőleg elkevertük a citromhéjat és a vaníliát. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet, majd egy sütőpapírral ellátott tepsin egyenletesen elkenjük. 210 °C-os sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből, a felületét enyhén meglisztezzük, és egy másik sütőpapírra fordítjuk. Ilyenkor finoman megnyújtófázhatjuk, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, de ne tömörítsük össze. Amikor langyosra hűlt, söpörjük le róla a lisztet, és távolítsuk el a sütőpapírt. Ezt a sütőpapírt tegyük a piskóta alá, ez segítségünkre lesz a piskóta feltekerésekor. Kenjük meg a piskóta tépett oldalát forró lekvárral, majd tekerjük fel, és csavarjuk a sütőpapírba. Egy órát pihentessük hűtőben, szeletelés előtt.

    miele01

    previous
    Zúzapörkölt
    next
    Húsvéti fonott kalács, hat szálból
    previous
    Zúzapörkölt
    next
    Húsvéti fonott kalács, hat szálból

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.