Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Piskóta készítése

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
6.00 db tojás
120.00 g cukor
120.00 g liszt

Piskóta készítése

Tulajdonságok:
    Konyha:
    • 60 perc
    • Személyek 8
    • Hard

    Ingredients

    Leírás

    Share

    Piskóta recept

    A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral. A tojás sárgáját habosra keverjük. A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet. Habkártyával a sütőkarikába szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 40 perc alatt készre sütjük a piskótát.

    Piskóta ízesítési lehetőségek

    • Vanília: 1 vaníliarúd kikapart belsejét, habosításkor keverjük a tojássárgájába.
    • Dió: 20 g finomra darált diót keverjünk a lisztbe. Ilyenkor ezt a mennyiséget számoljuk vissza a lisztből. Tehát 100 g liszt és 20 g dió.
    • Kakaós: 10 g jó minőségű kakaóport szitáljunk el a liszttel. Ebben az esetben is számoljuk vissza a liszt mennyiségéből.
    • Citrus: Egy citrom, vagy egy narancs (esetleg mindkettő) reszelt héját keverjük a tojássárgájába habosításkor.

    miele01

    previous
    Habcsók, habkarika – karácsonyi különlegesség
    next
    Fasírt
    previous
    Habcsók, habkarika – karácsonyi különlegesség
    next
    Fasírt

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.