Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Pirog

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
40.00 dkg liszt
2.00 dkg élesztő
5.00 dkg vaj
1.00 ek cukor
1.00 tk
2.00 dl langyos víz
1.00 db tojás
1.00 g hagyma
1.00 g zöldhagyma
4.00 g tojás
30.00 dkg füstölt tokhal
1.00 g
1.00 g bors
0.25 dl tejföl
fokhagyma
zöldhagyma
zöldpaprika

Pirog

Konyha:
    • 45 perc
    • Személyek 4
    • Medium

    Ingredients

    Leírás

    Share


    A lisztbe belerakjuk a vizet, az élesztőt, a cukrot, majd hagyjuk egy kicsit, hogy felfusson. Utána hozzárakjuk a sót és az olvasztott vajat. Összegyúrás után berakjuk a gőzpárolóba kelesztési fázisra, 30 percre 40 °C-ra. A töltelékhez a főtt tojást lereszeljük, összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, zöldhagymával és az apróra vágott füstölt tokhallal. Sózzuk, borsozzuk. Mártás: A tejfölt elkeverjük az apróra vágott fokhagymával, zöldhagymával, zöldpaprikával. Fél óra után vékonyra nyújtjuk a tésztát, és annyi részre osztjuk, ahány pirogot szeretnénk készíteni belőle. A tölteléket a kiszaggatott rész egyik oldalára tesszük úgy, hogy maradjon a szélén legalább 1 cm, a másik részét pedig ráhajtjuk a tésztára. A széleit jól összenyomkodjuk, enyhén megszúrjuk villával. 180 °C-on 18-20 perc alatt készre sütjük.

    miele01

    previous
    Barackos gombóc
    next
    Narancsos diós sült zöldség
    previous
    Barackos gombóc
    next
    Narancsos diós sült zöldség

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.