A csülköket az egész hagymával, a borssal és a sóval bő vízben feltesszük a tűzhelyre, és 2-2,5 óra alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, leszedjük róla a húst, s kisebb darabokra vágjuk. A főzőlevéből félreteszünk egy keveset, s a zselatinnal besűrítjük. Egy formát kibélelünk 3-4 réteg folpackkal. Az összevágott petrezselymet az edény aljára szórjuk, ráöntünk 0,5 centi vastagon a zselatinos főzőléből. A feldarabolt húst összekeverjük a kockákra vágott uborkával, illetve kapribogyóval, majd az alaplére teszünk egy réteget belőle. Megint petrezselyem következik, majd a húsos keverék, s addig végezzük ezt, amíg el nem fogy a hús. A rétegek között természetesen az alapléből is öntünk hozzá. A tetejét lezárjuk a folpackkal, nehezéket helyezünk rá, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük és tálaljuk.