Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra. A kacsát kívül-belül alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük meg, és kötözzük össze a lábait. Tegyük tepsibe. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy a zsír könnyebben kiszáradjon. Süssük kb. 105 percen keresztül. A sütés ideje alatt két alkalommal egy kanál segítségével távolítsuk el a tepsiből a felesleges zsírt, ami a kacsából kisült. (Tegyük a zsírt a hűtőbe, később jó lesz pl. sültkrumpli készítéséhez.) A sütés után pihentessük 10 percig a kacsát, mielőtt felvágjuk. Fordítsuk a kacsát a mellére, majd vágjuk fel mindkét oldalon a hátcsont mentén, és távolítsuk el a hátcsontot. Vágjuk le a lábakat, bontsuk szét az alsó- és a felsőcombokat, fejtsük le a mellet a csontról, vágjuk szeletekre. A meggyszósz elkészítéséhez egy közepes lábosba tegyük bele a narancslevet és -héjat, a gyömbért, a szójaszószt, a citromlevet, a portóit és a magozott meggyeket. (A befőtt levéből két ek-nyit tegyünk félre.) Erős lángon forraljuk fel, majd főzzük takarékon öt percig. Egy külön kis tálban a két kanál meggylevet keverjük össze a kukoricaliszttel, és keverjük bele a szószba. Még egy percig főzzük, míg a szósz besűrűsödik. Tálaljuk a sült kacsaszeletekkel.