Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Pecsenyekacsa meggyszósszal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
2.00 kg egész kacsa
1.00 db narancs
1.00 ek őrölt gyömbér
1.00 ek szójaszósz
1.00 ek citromlé
60.00 ml portói
400.00 g meggybefőtt
1.00 ek kukoricaliszt

Pecsenyekacsa meggyszósszal

Tulajdonságok:
    Konyha:
      • 120 perc
      • Személyek 4
      • Hard

      Ingredients

      Leírás

      Share


      Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra. A kacsát kívül-belül alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük meg, és kötözzük össze a lábait. Tegyük tepsibe. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy a zsír könnyebben kiszáradjon. Süssük kb. 105 percen keresztül. A sütés ideje alatt két alkalommal egy kanál segítségével távolítsuk el a tepsiből a felesleges zsírt, ami a kacsából kisült. (Tegyük a zsírt a hűtőbe, később jó lesz pl. sültkrumpli készítéséhez.) A sütés után pihentessük 10 percig a kacsát, mielőtt felvágjuk. Fordítsuk a kacsát a mellére, majd vágjuk fel mindkét oldalon a hátcsont mentén, és távolítsuk el a hátcsontot. Vágjuk le a lábakat, bontsuk szét az alsó- és a felsőcombokat, fejtsük le a mellet a csontról, vágjuk szeletekre. A meggyszósz elkészítéséhez egy közepes lábosba tegyük bele a narancslevet és -héjat, a gyömbért, a szójaszószt, a citromlevet, a portóit és a magozott meggyeket. (A befőtt levéből két ek-nyit tegyünk félre.) Erős lángon forraljuk fel, majd főzzük takarékon öt percig. Egy külön kis tálban a két kanál meggylevet keverjük össze a kukoricaliszttel, és keverjük bele a szószba. Még egy percig főzzük, míg a szósz besűrűsödik. Tálaljuk a sült kacsaszeletekkel.

      miele01

      previous
      Hamburger buci
      next
      Mákos guba Zila tortaformában
      previous
      Hamburger buci
      next
      Mákos guba Zila tortaformában

      Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

      A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

      Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here