A burgonya és hagyma kockákat az alaplével együtt tegyük lábasba, és lefedve pároljuk kb. 20 percig. A levest pürésítsük, majd adjuk hozzá a tejszínt és a parmezánt. Ízesítsük sóval, borssal és rövid ideig főzzük össze. A pirítóst vágjuk apró kockákra. A vajat serpenyőben olvasszuk fel, a pirítós darabkákat adjuk hozzá, és állandó keverés mellett pirítsuk aranybarnára. A kockákat csak közvetlenül tálalás előtt adjuk a leveshez. Tippek és tanácsok: a parmezán és a pecorino egyaránt intenzív aromájú keménysajt, amit finomra reszelve ízesítéshez használunk, az ételekre szórjuk vagy rásütjük azokra. A külsőre csaknem teljesen azonos két sajtfajta közül azonban a parmezánt tehéntejből, míg a pecorinót juhtejből készítik. Hőfok: 12-5 fokozat Sütési hely: Főzőlap Sütési idő: 20-25 perc