Olvasó üzemmód
1 0
Add to Meal Plan
Párizsi krém

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
320.00 g cukor
1.00 db vaníliarúd
160.00 g kakaópor
280.00 ml állati tejszín
400.00 g vaj
400.00 g margarin

Párizsi krém

Konyha:
  • 15 perc
  • Személyek 6
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

Párizsi krém recept

A tejszínt a cukorral és a vaníliával szállpróbáig főzzük. (Tehát olyan sűrű sziruppá forraljuk, melyből egy cseppet kivéve a két ujjunk között vékony szálat tudunk képezni.)

Ekkor keverjük benne simára a kakaóport, végül keverjük el benne a vajat illetve a margarint. Ezt az alapkrémet a cukrászatokban előszeretettel használják. Sokféleképpen variálható, és tovább ízesíthető.

Készíthető belőle olcsó csokoládétorta, tölthetjük desszertekbe esetleg mogyoróval vagy kávéval ízesítve, illetve édes teasütemények töltelékében is megtalálható.

Csokikrém

Ha a párizsi krém kihűlt, habosítsuk ki 300-400 g vajjal vagy margarinnal (ízlés szerint). Ebből a csoki krémből készíthetőek figurális torták is, mert megdermedve megfelelő tartása lesz.

miele01

previous
Zsenge tejszínes párolt tök
next
Blundel tészta készítése
previous
Zsenge tejszínes párolt tök
next
Blundel tészta készítése

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.