Nagyjából egy zsáknyi kagyló kétharmada használható fel. Ha találunk benne törötteket, vagy olyat ami már nem él (nyitott), azokat dobjuk ki. A megmaradt kagylókat tisztítsuk meg hideg vízzel.
Apróra összevágjuk a hagymát, paradicsomokat és a cukkinit (fél centis kockákra). A felforrósított olajba tegyük előbb a hagymát, a hosszában kettévágott chilit, majd a cukkinit és végül a paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel.
A fokhagymákat héjastul összezúzzuk, majd az olajba tesszük. Amint az olaj felforrósodott, kivesszük a fokhagymákat és hozzátesszük a megmosott kagylókat. Hozzáöntjük a bort és egy fedővel lefedve, saját gőzében 2-3 percig pároljuk. Amikor elkészült friss petrezselyemmel és bazsalikommal ízesítjük.
A kenyeret serpenyőben megpirítjuk, majd az elkészült kagylókkal egy a zöldségekkel tálaljuk.