A hagymát, paprikát és paradicsomot felaprítjuk. A csirkét a videón látható módon előkészítjük. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon aranybarnára pirítjuk, majd belerakjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Ezzel pirítjuk, míg a levét el nem párolja, majd felöntjük egy kevés vízzel, és újból elpároljuk. Ha ismét zsírjára pirul, a tűzről lehúzva beletesszük a pirospaprikát. Belehelyezzük a csirkét. A típusától függően 40-60 percig főzzük kevés víz hozzáadásával folyamatosan. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ilyenkor rakhatjuk bele a fokhagymát. Vigyázzunk, a csirke is enged levet, ezért ne készítsünk belőle csirkelevest! Amikor a csirke megpuhult, kiemeljük, a levét behabarjuk a tejföl, a liszt és 1 dl víz keverékével, majd felforraljuk.